Versírás megadott szavakkal

A megadott szavakkal való versírás egy játék, amivel gyakorolhatod a versírást és a kreativitást. Különböző fórumokban neten is vannak ilyen játékok, de te magad, mások nélkül is kitalálhatsz feladatokat. Minél több, és minél különlegesebb szavakat választasz, annál nehezebb a feladat.

A szavak kiválasztásához használhatsz bármilyen könyvet, elég csak véletlenszerű oldalakon kinyitni és rábökni egy szóra, de más módokon is hozzájuthatsz, pl. online rímszótár segítségével.

Ha megvannak a szavak, próbáld meg valahogyan egységes gondolati körbe foglalni őket. Ügyelj arra, hogy a használatuk ne legyen erőltetett, az olvasó ne tudja kitalálni, hogy mik lehettek a feladott szavak! Minél rövidebb a versed, annál nagyobb kihívás olyan művet alkotni, amibe minden szó gördülékenyen beleillik.

Attei2019. jan.

Hiba jelentéseHiba jelentése

További trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

eeeápr. 11.

Elvira

Imre2

Egy másik ötletem, amivel mostanában próbálkoztam, hogy fogok egy szót, pl. "konstruktív", és megnézem a szinonimáit - https://szinonimaszotar.poet.hu/konstruktiv -, és megpróbálok olyan verset írni, amiben minden szinonimája szerepel, és értelmes.

Imre2

Jó játék lehet, ha megpróbálsz kifejezetten olyan szavakat keresni, amiket első gondolatra sehogyan sem tudsz egymáshoz kapcsolni - aztán megnézed, hogy mi jön ki belőle... :)