Helyesírás

A helyesírásra mindenkinek érdemes figyelnie, de egy irodalmi babérokra pályázó alkotó esetén még fontosabb, hogy tisztában legyen azzal, hogy mit hogyan kell leírni. A versek ebből a szempontból a lehető legkritikusabb alkotások: nem csak arról van szó, hogy az olvasó szemében kezdőnek fog tűnni egy helytelenül író alkotó, hanem egy-egy hibásan írt szó akár egészen tévútra is viheti a művet, mivel kijavítása után elromolhat a vers ritmusa vagy akár egy-egy sorvégi rím is.

A modern szövegszerkesztők és böngészők általában már tartalmaznak helyesírás-ellenőrző programot, és jelzik, ha egy hibásan írunk valamit, azonban ezek sem tévedhetetlenek. Előfordul, hogy az elírt szó valójában értelmes, csak mást jelent (pl. bízok (én bízok) vs. bízók (akik bíznak)), és ilyenkor nem jelzi a rendszer a hibát, de nem veszik észre az ellenőrző programok a rossz helyre került vesszőket, vagy hibásan használt kérdőjeleket sem.

A helyesírásodon a legjobban úgy tudsz javítani, ha sokat olvasol, sokat írsz, és valaki rendszeresen átnézi az általad írottakat.

Attei2019. jan.

Hiba jelentéseHiba jelentése

További trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!